• Karşılaştırma listesi boş
0,00 TL
0 Ürün
  • Diş Hekimliği, İmplantoloji ve Kolay Drill Sistemi

    Diş Hekimliği, İmplantoloji ve Kolay Drill Sistemi

       Herşey hastalarımız için. Bu slogan , kullanmayı çok sevdiğim bir slogandır. Aldığımız eğitimler, sahip olduğumuz Diş Hekimliği bilgileri, çalışma tekniklerimiz, materyaller, teknolojiler, muayenehanelerimiz, aklımız, gönlümüz, enerjimiz, herşey hastalarımız için, hastalarımızın mutluluğu için değil midir?

     
    Diş Hekimliği nereden gelip nereye gitmektedir?

    1-Eski dönem Diş Hekimliği

     Yetmişli, seksenli yıllarda finans problemini çözebilmiş ve özel çalışmayı düşünen Diş Hekimleri için hayat sakindi. Tercih edilen bir semtte bir daire tutulur, tümüyle Diş Hekiminin kişisel düşünce ve zevklerine uygun bir şekilde döşenir, piyasadaki sınırlı sayıdaki dental cihazlar ile özel Diş Hekimliği yapılmaya başlanırdı. Çalışma anlayışı olarak hastanedeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerin aynısını ama daha iyisini ve daha güler yüzlü olarak sunmak yeterli oluyordu. Diş Hekimleri gayretli çalışırlarsa okulda öğrenilen bilgilerin dışında başka bir eğitime gerek kalmadan para kazanabilirler, ev-araba alabilirler, çocuklarını yetiştirip evlendirebilirler ve sonra da emekli olabilirlerdi.

    2-Yakın dönem Diş Hekimliği

    Yakın dönemde işler giderek değişmeye başlayacaktır. Bilgi ve Teknoloji yavaş yavaş hız kazandıkça değişimler hızlanacaktır. Eski yıllardaki muayenehane Diş Hekimlerine fazla katkı yapmayan az sayıda ve sıkıcı kongreler yerini değişen ve gelişen bilgilerin konuşulduğu, materyal, alet ve cihazların seviye atlamaya başladığı renkli kongrelere bırakmaya başlayacaktır. Bu dönemde Muayenehane yönetimi eğitimleriyle beraber kavramlar, davranışlar ve yaklaşımlar değişecek, bilgi ve uygulamalarda gelişmeler olacaktır. Örneğin, kolay kırılan ve başarılı kanal tedavilerin yapılmasının pek kolay olmadığı çelik kanal eğelerinin yerini eğilip bükülen ve kolay kırılmayan kanal eğeleri almış, porselen çalışmalar yaygınlaşmış, kompozit materyaller büyük gelişim göstermiş, implantlar kullanılmaya başlamıştır. Bu değişime ayak uydurabilen Diş Hekimleri giderek muayenehane pratiğindeki çalışma yelpazelerini genişletmeye başlamışlardır.


     
    3-Günümüz Diş  Hekimliği

     

    Modern dünyadaki teknolojik değişmeler Diş Hekimliğinde de aynı şekilde devam etmektedir. Bilgiler, cihazlar, materyaller, teknolojiler, çalışma teknikleri, digital dünyadaki gelişmeler Dişhekimliğinde de adeta baş döndürücü bir hızdadır. Muayenehane Diş Hekimleri olarak bu gelişmeleri, kitapları, dergileri, kongreleri, sempozyumları, yayınları takip etmekte ve bunlara zaman, para, enerji ayırmakta çoğu kez pek kolay olmamaktadır.

     

    Diğer yandan kapitalist dünyanın rekabetçi koşulları sağlık sektöründe de acımasızca çalışmakta ve herkesi etkilemektedir. Örneğin, Reimplantasyon yapan ya da greft kullanan bir Diş Hekimi yapmayan Diş Hekimlerinden, lamina yapan Diş Hekimi yapmayanlardan bir adım öne geçmektedir. Bütün Diş Hekimlerinin tarafından yaygın bilinen, herkesin yaptığı tedavileri yaparak rekabet etmeye çalışan muayenehaneler ise epeyce sıkıntılar çekebilmektedirler.

     

    Diş Hekimliği ve İmplantoloji Dünyası

     

    İmplantoloji dünyası hem ülkemizde hem dünyada artan bir değişim ve gelişim süreci içerisindedir. Dünya Sağlık Sektöründe dönen para yıllık 15 Trilyon Dolar civarındadır. 2035 yıllarında bu miktarın yıllık 50 trilyon USD olması bekleniyor. Türkiye’ de ise 2015 sağlık harcamaları 7 milyar dolar civarındadır ve 2023 yılı için 20 milyar USD bekleniyor.

     

    Dünyada yaklaşık 250 implant üreticisi firma ve 300 marka implant bulunmaktadır.Dünya Dental İmplant hacmi 2015 için yaklaşık olarak     5 Milyar USD civarındadır.

     

    2013 sayılarında kişi başına implant sayısı sıralamasında Güney Kore ilk sıradadır. Ardından İtalya, İspanya, Brezilya, Avusturya, İsviçre, Almanya, Hollanda, İsveç, Portekiz, Kanada, Fransa, Amerika, Avustralya, Japonya, İngiltere, Rusya, Çin, Hindistan gibi ülkeler gelmektedir.

     

    Dünyada yerleştirilen implantların % 50’si Avrupa, % 25’ i Amerika’ da olmaktadır.

     

    Dünya yıllık yerleştirilen implant sayısı yaklaşık 50 milyon civarındadır. 2020’ de 70 milyon olacağı öngörülmektedir.Türkiyedeki yıllık implant sayısı ise bugün için yaklaşık 350 000 civarındadır.

     

    İmplantoloji Dünyasında Rekabet

     

    Son 10-15 yıl içerisinde ülkemizdeki implant dünyası ciddi bir yükselme grafiği göstermiştir. Gelişmeler bu grafiğin giderek yükselmeye devam edeceğini göstermektedir. Diş Hekimleri de bu yükselen grafikten pay alabilmek için doğal olarak bir rekabetin içindedirler.

     

    Profesyonel hayatta rekabet çok önemli bir kavramdır. Bütün sektörlerde herkes rakiplerin önüne geçmeyi sağlayacak silahlara sahip olmaya çalışmaktadır. İmplant dünyasındaki rekabet ise çalışma tekniklerinden çok implantların özellikleri üzerinden yürütülmektedir. Doğal olarak bu kadar çok sayıda implant firması ve markasının implantların şekil özelliği, yüzey özelligi vb. gibi konuları ön plana çıkarmaya çalışarak rekabet edebilmeleri hiç kolay olmamaktadır.

     

    Kolay Drill Sistemi çalışma tekniği itibarıyla doğrudan dişeti üzerinden kolay ve güvenilir implant yerleştirme olanağı vermesiyle implant dünyasındaki rekabette bu sistemi kullanmayı tercih eden Diş Hekimlerini öne geçirecek özellikler taşımaktadır. Günümüzde implantlar çene kemiğine genellikle açık ameliyatlar ile yerleştirilmektedir. Açık ameliyat yapmadan doğrudan dişeti üzerinden çene kemiğine implant yerleştiren Diş Hekimleri olsa da çalışma aşamaları net ve kesin bir şekilde pek açıklanmadığından başarı genellikle Diş Hekiminin bilgi ve tecrübesine bağlı kalmaktadır.

     

     

    Bilindiği gibi açık ameliyatla implant yapan Diş Hekimleri panoramic ve tomografik filmler ile planlama yaptıktan sonra kemiği açmakta ve duruma göre implantların pozisyonlarına karar vermektedir. Diş Hekimi aldığı karara göre bilgisine, tecrübesine ve elinin becerisine güvenerek implantları en doğru yere, en iyi pozisyonda yerleştirmeye çalışmaktadır. Bu sırada kılavuz ya da cerrahi rehber pek kullanılmamaktadır.

     

     Bu çalışma yönteminde implantların çene kemiği içerisindeki pozisyonlarının doğru olup olmadığı genellikle Diş Hekimine bağlı kalmaktadır.

     

    Son dönemde kılavuzların ve cerrahi rehberlerin kullanıldığı driller görülmeye başlanmışsa da bu sistemlerdeki drill sayısının ve içinden geçtiği bileziklerin çokluğu emek, zaman ve maliyet açısından pek cazip görünmemektedir.

     

    Kolay Drill Sistemi, 3D İmplant Proğramı ile planlama yapıldığında ve beraberinde bu planlama yardımı ile üretilen kılavuz kullanılması durumunda implantları tam istenilen yere, tam istenilen pozisyonda, tam istenilen derinlikte, mükemmel anatomik komşuluklar ile hem de çok kısa sürelerde yerleştirme olanağı sunmaktadır.

     

    Kolay Drill Sistemi, 3D İmplant Proğramında yapılan planlama ve bu planlama yardımı ile üretilen kılavuzu kullanılması durumunda bir implant çalışması sırasında Diş Hekimlerimize ve hastalarımıza çok konforlu kolaylıklar sağlamaktadır.

     

    Proflaksi hazırlığı yapılan bir hasta randevusuna geldiğinde her hangi bir cerrahi girişim sırasında yapılan hazırlıklara gerek kalmamaktadır. Çünkü kılavuz kullanılarak ( dişetinde punch ile pencere açılması işlemi sonrasında) Kolay Drill Sistemi ile kemikte bir yuva açılması işlemi, her hangi bir travma olmadan ve kesin bir şekilde bir komplikasyon olmadan yapılabildiğinden emek, zaman ve maliyet açısından Diş Hekimi için çok dinlendirici olmaktadır. hatta dişeti kalınlığı 3 mm' yi geçmeyen vakalarda punch ile bir pencere açmaya gerek kalmadan doğrudan dişeti üzerinden kemiğe bir implant yuvası açmak mümkün olduğun süre daha da kısa olmaktadır. İmplant çok kısa bir sürede açılabilen yuvaya yine çok kısa bir sürede kolayca yerleştirildiğinden ve hemen iyileşme başlığı takıldığından işlem bittiğinde ortada bir cerrahide olabilecek sıkıntılar görülmemektedir. İmplant yerleştirme süresi çok kısa olduğundan ve çalışma hasta için bir yorgunluk yaratmadığından implant yerleştirme çalışması sonrasında hasta günlük yaşantısına konforlu bir şekilde devam edebilmektedir.

     

       Kolay Drill Sisteminin 3D İmplant proğramı ve beraberinde üretilen kılavuz yardımı ile sağladığı bu konforlu çalışma tekniği, tercih eden Diş Hekimleri için rekabet açısından çok önemli bir avantaj olacaktır.

Bu site, Pobol® Akıllı E-ticaret Sistemi ile hazırlanmıştır.