• Karşılaştırma listesi boş
0,00 TL
0 Ürün
  • Diş Hekimlerimize Öneriler

     

    * Kolay Drill Sisteminde  Kılavuzlarımız hasta ağzı ve dişler ile mükemmel uyumludur.

     

    * Tam dişssizlik halinde yapılması düşünülebilecek Mini İmplantları yerleştirmek için gerekli olan kılavuz üretiminde baryum' lu plaklarla tomoğrafi çekilmesi gerekmektedir. Baryumlu plak üretimi için hasta ağzından çok kaliteli fonksiyonel bir ölçü alınması gerekmektedir. Sert alçıdan temiz bir çene modeli hazırlandıktan sonra baryumlu plak üretimin için laboratuvara gönderilir. Baryum' lu plak yapımında Ankara' da olanlar için Kulez Protez Laboratuvarı tercih edilebilir. www.kulezprotez.com

    Baryumlu plaklar lab.' dan geldikten sonra hastaya randevu verilir ve randevu günü baryumlu plaklar ile hastadan mumlu kapanış kaydı alınır. Sadece tek çenede tam dişsizlik olması durumunda dişli çenenin izleri net bir şekilde mumlu kapanışta çıkacak şekilde  mumlu kapanış alınır. Alt-üst çene dişsiz olması durumunda ise mumlu kapanış alındıktan sonra mum eritilerek hastanın takıp çıkarması sırasında bozulmayacak şekilde çeneler birbirine iyice sabitlenir. Bu kapanış kaydı tomoğrafi çekilirken hastanın ağzına yerleştirilecektir. Bu konuda Tomoğrafi Merkezi çalışanları hastaya yardımcı olacaklardır. Diş Hekimi baryumlu plaklar ile aldığı mumlu kapanış kaydının nasıl kullanılacağını yine de hastaya öğretmelidir. Hasta kapanış kaydının ne anlama geldiğini öğrendikten sonra mumlu kapanış kapanış hastaya güvenli bir paket ile verilir. Hasta bu kapanış kaydı ile beraber tomoğrafi merkezine gidecektir.

     

    * Kolay Drill Sisteminde tomografinin tam çene çekilmesi çok faydalı olmaktadır.  FOV alanı geniş olan Tomografi cihazlarında tam çene tomografi çekilmesi uygundur. 

    Tomografi çekimi sırasında hastanın alt çene ve üst çenesi arasında 1-1,5 santim boşluk olmalı.

    Tomografik filmi çeken merkez alt çene ayrı dosya, üst çene  ayrı dosya Dicom Data olarak tomografiyi CD' ye kaydetmelidir. Tomografi Dicom Data' ları ve kesit listesi Kolay Drill Sistemi için şarttır. Çünkü 3D İmplant proğramında bu Dicom Data' lar sayesinde implant planlamaları yapmaktayız.

    Tomografi merkezi Dicom Data' ları CD' ye kaydederken dosya isminde Türkçe karakterler kullanmayacak ve dosya içindeki kesit isimlerinde de harfler arasında herhangi bir boşluk olmadan boşluksuz olarak Türkçe karaktersiz isim verilecek.

    ( Ayrıca Çene Panoramik film de çekilecek).

     

    * 3D İmplant Tasarımı için Diş Hekimleri 3D İmplant Planlaması için ücret ödeyerek sitemizden İmplant Planlama satın alabilirler. Bu planlama ücreti hastada kaç implant olursa olsun aynıdır.


    Diş Hekimi hastalarının Tomografi Merkezi tarafından CD' ye kaydedilen tomografi Dicom Datalarını Wetransfer yolu ile internet üzerinden bizlere gönderebilirler. Hastalarının klinik muayenelerini ve panoramik incelemelerini yaptıktan sonra öngördükleri planlamayı, beklentilerini ve düşüncelerini bilgi@kolaydrill.com  adresine yazarak yardım alabilirler.


    İmplant Planlama Özçağatay Dental tarafından tamamladığında başvuru sahibi Diş Hekimi ile konsultasyon yapılacak ve doktorun onayı alındıktan sonra kılavuz üretimine geçilecektir.


    Bu aşamada planlama kesinleştikten sonra, planlama başvurusu yapan Diş Hekimi silikon ölçü maddesi kullanarak hasta çenesinin kaliteli fonksiyonel bir ölçüsünü alacak ve kaliteli bir sert alçı ile çene modelini hazırladıktan sonra bizlere gönderecektir. ( Gönderme adresi  Özçağatay Dental Atatürk Bulvarı 223/8 06680 Kavaklıdere-ANKARA )
    ( NOT: Bu kargo gönderim ücreti gönderen Diş Hekimine aittir. )
     
    Kılavuzu üretimi tamamlandıktan sonra doktorun adresine kargo ile ücretsiz olarak gönderecektir.


    Olanağı olan Diş Hekimi intraoral scanner ile hasta çenesinin ağız ve dişlerin taramasını yaparak dosyayı Wetransfer üzerinden bilgi@kolaydrill.com adresimize gönderebilir.

    Özçağatay Dental kılavuz üretimini yaptıktan sonra ücretsiz olarak kargo ile Diş Hekimine gönderecektir.


    Kılavuz Diş Hekimin eline geçtikten sonra her şey çok kolaylaşacaktır. Gerekli boyutlardaki  Kolay Drilleri edinen Diş Hekimi artık implantlarını kolayca yerleştirebilecektir.

     

    * Kolay Drill almayı düşünen bir Diş Hekimi için iki türlü yaklaşım önerimiz olacaktır. Birincisi her yapılan implant için gerekli olan 2 Kolay Drilli alarak başlamak ve zaman içerisinde implant yaptıkça sahip olunan Kolay Drill yelpazesini genişletmek.


       Bir implant yerleştirirken 2 adet Kolay Drill yeterli olmaktadır. Bizim önerimiz 2 Kolay Drilli alırken ikişer adet alınmasıdır. Çünkü çalışma sırasında ikisini hazır bulundurmak faydalı olacaktır. Çalışma sırasında biri elimizden düşecek olursa diğeri ile çalışmayı tamalayabileceğizdir.


       İkinci yöntem ise Diş Hekimi tecrübesine göre en çok kullandığı implant çapları için başta olmak üzere kullanabileceğini düşündüğü Kolay Drillerin hepsini birden almaktır. Diş Hekimi satın alma yöntemine bütçesi ölçüsünde karar verecektir.

     

Bu site, Pobol® Akıllı E-ticaret Sistemi ile hazırlanmıştır.