• Karşılaştırma listesi boş
0,00 TL
0 Ürün
  • Kolay Drill Sistemi ile Implant Yapma Aşamaları

         KOLAY  DRİLL SİSTEMİ  İLE İMPLANT YAPMANIN  AŞAMALARI

     

        Muayene ve Değerlendirme :

       Diş Hekimi, hastanın şikayet ve beklentilerini dinledikten sonra ağız ve dişlerin muayene ve değerlendirmesini yapar. Çene panoramik filmini inceler. Bunların sonrasında eksik dişlerin yerine olası bir implant yerleştirmeyi düşünmesi durumunda önce hastayı çene tomoğrafisi çektirmeye gönderir. Daha sonra implant yapılması düşünülen çenenin Tomoğrafi Dicom data dosyası, çene panoramik film ile birlikte CD olarak bize ulaştırılır ya da internet üzerinden WeTransfer sitesi ile ‘’ bilgi@kolaydrill.com ‘’ adresimize gönderilir.

       Filmleri internet üzerinden göndermek isteyen Diş Hekiminin takip edeceği yol şu şekildedir;

       Diş Hekimi, hastanın çene panoramik filmini ve çene tomoğrafisi Dicom Data CD’ sini bilgisayarındaki bir dosyaya kopyalayıp kaydeder. Bu dosyayı aynı dosyada  WinRar ile sıkıştırır. İnternette WeTransfer sitesinde ücretsiz olan bölüm tercih edilir. Açılan penceredeki dosya yükle bölümüne tıkladığımızda bilgisayarımızda daha önce sıkıştırdığımız dosya bulunarak seçilir ve WeTransfer’ e yüklenir. Pencerede gideceği adres bölümüne ‘’ bilgi@kolaydrill.com ‘’  ve gönderen bölümüne kendi mail adresini yazarak aktar tuşuna basılır. Dosyalar bize gelecektir.

     

      3D İmplant Proğramı :

       Tomoğrafi dosyası bize geldikten sonra, bizler önce Dicom Data kesitleri bilgisayarımızdaki 3D İmplant Proğramına yüklüyoruz. 3D İmplant Proğramı bize çene kemiğinin şeklini, kalınlığını, yüksekliğini, kemik yoğunluğunu, eksik diş bölgesini, anatomik ilişkileri 2 boyutlu ve 3 boyutlu olarak milimetrik kesitler halinde inceleyip değerlendirme olanağı vermektedir.

      İmplant yerleştirilmesi düşünülen bölgedeki kemik şekil ve yapısı, kemik kalınlığı, kemik derinliği, kemik yoğunluğu ve anatomik ilişkiler gözden geçirildikten sonra ön değerlendirmeler umut verici ise  implant yerleştirilmesi düşünülen eksik diş bölgesine şablon implantlar konulur. Şablon implantların konulduğu yerdeki kemiğin yüksekliği, kalınlığı, anatomik komşulukları incelenir ve ölçümlemeler yapılırr. Bu ölçümlere göre şablon implantların şekline, boyuna ve kalınlığına karar verilir. İmplantın pozisyonu, yönü ve açısı, buccal ve lingual yöndeki kemik ilişkileri, anatomik komşulukları kemiğin durumuna ve protetik planlamaya göre istenildiği gibi ayarlanır ve en iyi pozisyona karar verilir.

        Bizler eksik diş bölgesinde implant planlamasını yaptıktan sonra Diş Hekimi’ne tahmini planlamayı yaptığımızı haber veririz. Diş Hekimi internet üzerinden ‘’ Team Wiever 11 ‘’ ile bizim bilgisayarımıza bağlanarak yaptığımız planlamayı inceler. Gerekli olduğunda birlikte değerlendirmeler yapabiliriz ve Diş Hekiminin istediği bir değişiklik ya da düzeltme olacak olursa bunları Diş Hekimi ile birlikte yaparız. Diş Hekimi, birlikte yaptığımız bu değerlendirmelerin sonunda implant planlaması hakkındaki son kararı kendisi verecektir.

       Hasta Bilgilendirilmesi:

       Diş Hekimi ile birlikte tamamladığımız implant planlamasının fotoğraf ve videolarını Diş Hekimine internetten WeTransfer ile göndeririz. Diş Hekimi öngördüğü bu implant planlamasını bilgisayarından hastasına göstererek anlatır ve açıklar.

         Hastanın, Diş Hekimin açıklayıp anlattığı implant planlamasını ve  tedavi bütçesini kabul etmesi durumunda takip edilecek yol şu şekildedir;

        İlk kez Kolay Drill Sistemini kullanacak Diş Hekimi www.kolaydrill.com sitemize üye olduktan sonra 1 adet implant planlama, 1 adet kılavuz ve implant yuvası açmak için gerekli olan Kolay Drilleri satın alır. Kolay Drill Sistemini halen kullanmakta olan Diş Hekimi, yapılacak implanta uygun Kolay Driller elinde varsa sadece planlama ve kılavuz satın alır.

        Satın almalar gerçekleştikten sonra Diş Hekimi implant yapılacak çenenin silikon ölçü materyali ile tam çene çok kaliteli bir ölçüsü alır. Eğer arka bölgelerde diş eksiklikleri varsa ya da tam çene diş eksikliği varsa yine kaliteli tam bir fonksiyonel çene ölçüsü alınır. Alınan ölçülere kaliteli sert alçı dökülerek hava kabarcıksız, eksiksiz ve temiz çene modelleri elde edilir.

        Alçı modelin bize gönderilmesi:

     
    Alçı çene modeli

    Özçağatay Dental

    Atatürk Bulvarı 223/8 06680 Kavaklıdere-Ankara

    Adresimize kargo ile gönderilir. ( Kargo ücreti gönderen Diş Hekimi tarafından ödenecektir. )

    Kılavuz Özçağatay Dental tarafından üretilecektir: Kılavuz, yaptığımız planlamaya uygun bir şekilde yüksek profesyonel tecrübeye sahip Özçağatay Dental tarafından üretilecektir.

        Çene modeli elimize ulaştıktan sonra kılavuz ortalama 4-6 iş günü içerisinde implant planlamasına uygun olarak Özçağatay Dental tarafından üretilecektir. Ürettiğimiz kılavuz, satın alındıysa Kolay Driller kargo ücreti bize ait olmak üzere Diş Hekimine kargo ile gönderilecektir.

    Kılavuz Diş Hekimin eline ulaştıktan sonra her şey çok kolay hale gelmiş olacaktır.  
       

         Klinikte çalışma: Diş Hekimi hastasına  randevusunu yazar, hastanın proflaksisi planlanır, randevu günü planlanan implant için gerekli olan 2 adet Kolay Drill yedekleriyle beraber seçilerek otoklavda hazırlanır. Çalışma öncesinde Diş Hekimi kılavuzu dezenfektan solüsyonda bekletmesi yeterli olacaktır. İsteyen Diş Hekimi kılavuzu otovlav edebilecektir. Kılavuzlarımız otoklav edilebilir özelliklerdedir.

        Anestezi yapıldıktan sonra kılavuz eksik diş bölgesine yerleştirilir. 3 mm’ den yüksek dişeti kalınlığı olan vakalarda 4 mm punch ile dişetinde bir pencere açılmalıdır. Tam istediğimiz yerde bir penceresi açmak için şu şekilde çalışılmalıdır;  1. Kolay Drill kılavuz tüpü içerisinde dişetine temas ettirilerek birkaç tur çalıştırılır ve dişetinde drilin ucu ile bir işaretleme yapılır. Bu işaretlenen nokta punch ile dişetinde açılacak olan pencerenin merkezi olmaktadır. Sonra kılavuz alınarak  punch ile işaretlemeye uygun bir şekilde dişetinde istenilen pencere açılır. Çok kalın olmayan 3 mm’ den ince dişetlerinde bu pencereyi açmak gerekli değildir. Diş Hekimi kılavuzu bölgeye yerleştirdikten sonra doğrudan dişeti üzerinden Kolay Drill ile implant yuvasını açabilecektir. Kolay Drill Sisteminin bu özelliği nedeniyle Diş Hekimi hangi vakada punch penceresi açıp açmamaya kendisi karar verebilecektir.

        İster doğrudan dişeti üzerinden ister  punch ile pencere açıldıktan sonra kılavuz yerine yerleştirilir ve hemen 1. Kolay Drill ile öncü yuva açılır. Arkasından implant boyuna uygun olan 2. Kolay Drill ile istenilen implant yuvasının açılması tamamlanır. Kolay Drillerin çalışması çok kısa sürdüğünden serum fizyolojik kullanmaya gerek yoktur ama dileyen Diş Hekimi serum fizyolojik kullanabilecektir.

       İmplant yuvası açıldıktan sonra Diş Hekimi kullandığı marka implantını çene kemiğine kolayca yerleştirebilecektir.

       İmplant yuvası açıldıktan sonra implant yerleştirilir ve iyileşme başlığı takılarak çalışma tamamlanır.

       Eğer bölgede kemik yoğunluğu D3 orta ve üzerinde ise Diş Hekimi üst yapı için hemen ölçü alabilecek ve üst yapıları tamamlayabilecektir.

       Yaptığımız implant çalışmaları içerisinde D4 orta kemikte bile implant yerleştirdiğimiz aynı gün implant üstü kaplamaları tamamladığımız ya da  mini implant üzeri ball atachment tutuculu tam prtotez ölçülerimizi hemen alarak kısa sürelerde tam protezleri tamamlayıp implant üzeri ağıza taktığımız vakalarımız vardır ve iyileşme süresi boyunca bu vakalarımızda bir problem görülmemiştir.

        Bu gibi vakalarda hastalarımız ile kemiğin durumu ve erken yüklemelerde karşımıza çıkabilecek problemler ayrıntılı bir şekilde paylaşılmaktadır ve hasta onayı alınmaktadır.

     

Bu site, Pobol® Akıllı E-ticaret Sistemi ile hazırlanmıştır.